API Panel Hakkında Yanlış Bilinenler

Hangi foruma girerseniz, kime sorarsanız aşağı yukarı aynı kulaktan dolma yanlış bilgiyle karşılaşırsınız. "API panel verenden uzak dur","özel panel veren dolandırıcıdır", "gerçek google paneli iste özel panelde rakkamları istedikleri gibi değiştirebilirler"

Bu teknik olarak imkansız olmamakla birlikte yanlış bilinen yada özellikle yanlış empoze edilen bir konudur. 

Birincisi Google bu imkanı ajanslarına müşterilerini rahat rahat dolandırabilsinler diye vermedi.

İkincisi kötü niyetli kişilerin müşteriyi dolandırmak için bu kadar ileri teknik bilgiye dayalı yazılım oluşturma maliyetine ve zahmetine girmeye hiç ihtiyacı yoktur.  Kalifiye sertifikası olmayan kişilerden hizmet alan  basit bir excel dökümanı ile yıllarca kandırılan onlarca müşteri ile karşılaştım.

O zaman işin doğrusu ne ?

İşin doğrusu şu Google API ile veri beslemesini kalifiye ajansları web siteleri üzerinden çeşitli uygulamalar yazarak müşterilerine verdikleri hizmetin kalitesini ve çeşitlilğini arttırabilsin diye vermektedir.



API kullanarak web sitesi üzerinden online veri yayınlayan uygulamalar yazmak teknik ve yazılım bilgisi gerektirdiğinden haliyle bu hizmeti daha çok kurumsal ajanslar müşterilerine sunabilirler. Böylece müşteriler kampanyaları hakkında anlık raporlara ve kısıtlı fonksiyonlara hizmet aldığı ajansın sitesinden çıkmadan erişerek sağlıklı bilgi alabilirler. 
Zaten aldığı hizmetten memnun olan ve ajansını tanıyıp ona güvenen müşterinin daha fazlasını kontrol etmeye zamanı veya ihtiyacı olmaz. Bu tecrübeyle sabittir. verdiğimiz api girişini aylarca kullanmadan her ay bütçesini tıkır tıkır yatıran birçok müşterim var.

Sonuç olarak tavsiyem bu hizmeti almak için araştırma yaptığınızda API panel kullanan firmalara haksız bir önyargı ile yaklaşmamanız, bu şekilde hizmet verdiğini söyleyeni etraflıca değerlendirmeden dolandırıcı muamelesi yapmamanız olacaktır. 

Şu kadara bu kadar tık, şu kadara bu kadar hediye gibi pazar esnafı gibi reklam pazarlayanlar yerine sizi dinleyen sitenizi analiz ederek tekliflendiren, altyapısıyla güvenli veri akışı sağlıyan verdiği hizmetin faturasını kesebilecek en önemlisi kampanya başladıktan sonra kampanyanızı takip ederek sürekli optimize edebilecek kurumsal sertifikalı bir firma ile çalışmanızı tavsiye ederim. 

Sponsor Bağlantı Merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder