Google Adwords Hediye Kuponları



Meşhur Google Adwords Hediye Kuponları, çoktan alınıp satılmaya başlanan bir meta oldu artık neredeyse misafirliğe gidildiğinde hediye olarak götürmeye, düğünlerde gelinlere damatlara takmaya başlıyacağız o hale geldik. Reklamveren ile biz ajanslar arasındada büyük bir sorun olmaya başladılar. Yeni müşteriler ile temas etmek için açtığımız kanallardan gelenler ya kupon varmı diye soruyor ya da siz bizden parayı alıp kuponlar kullanarak paranın tamamını cebine mi atıyorsun diye soruyor. Forumlar kupun alıp veren ilanlarla dolu. Bir de yıllardır kampanyasını yürüttüğüm ayda yüzlerce lira veren müşteriler arayıp postadan eline gelen kuponu bana gönderip hesabına işletmek istemezmi bu da son nokta.

Aslında Google bu kuponları şahıs ve şirketlere daha önce hiç denemediyseler Google Adwords sistemi ile tanışmaları için, bizim gibi ajanslarada yeni müşteriler edinmeye çalışırken promosyon yapmamız için veriyor. Aslında kullanım kuralları çok basit. Daha önce kupon kullanmamış olmalısınız, ayrıca hesabınız 15 günden eski olmamalı ve her hesaba yanlız 1 kez kupon yüklenebilir.

Önceleri 100 $ değerinde direk hesaba yüklenen bu kuponlarda, karşılaştıkları kötüye kullanımlardan dolayı 25 TL harca, 100 TL yükleyelim şekline döndü. Tabii birde Google un kupon kullanma kurallarını ihlal edenlere karşı yürüttüğü askıya alma çalışmaları var. Kupon alınıp satılan forumların bir kısmıda bu konudaki şikayetlerle dolu. Ama maalesef insanımız değişmeye pek niyeti yok. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder