Facebook Özel Hedef Kitle Oluşturma

Facebook for Bussiness, Özel Hedef Kitleler adı altında  Facebook’un e-ticaret siteleri için geliştirdiği Google Adwords teki yeniden pazarlama reklamları benzeri bir uygulama başlattı. Bir süreden beri devreye alınan bu uygulama ile web sitesi içine eklenen bir takip kodu ile web sitesini ziyaret eden kullanıcılara Facebook ta erişmek ve onlara reklamınızı göstermek mümkün hale geliyor.


Özel Hedef Kitle Reklamları Özel Hedef Kitle Reklamları


Facebook reklam yöneticisi paneli altına eklenen “Hedef Kitleler”  linki  ile  bu çalışmayı kolayca başlata bilirsiniz,


Facebook Özel Hedef Kitle Oluşturma        Facebook Özel Hedef Kitle Oluşturma


   Şartlar ve koşulları onayladıktan sonra sistem size sitenize yerleştirmeniz gereken kodu verecek, bu kodu yerleştirdikten sonra çok ta fazla seçenekli olmayan özel hedef kitle oluşturma seçeneklerini doldurarak işlemi tamamlıyabilirsiniz.


Bunlardan ilki özel hedef kitlelerinize eklemek istediğiniz trafiğin özelliğini belirlemektir. Burada iki seçeneğiniz var. Varsayılan olarak sitenizin bütün trafiğini hedef kitleye ekleyebilir veya belirli sayfalarınızı ziyaret eden trafiği seçerek hedef kitlenizi hassaslaştırabilirsiniz. Burada tercihinizi yapacağınız kampanyaya göre şekillendirebilir, sitenizin alt bölümleri için ayrı kampanyalar oluşturabilirsiniz.


Diğer bir  seçenek de ziyaretçilerin özel hedef kitlenize ne süre ile eklenmesini istediğinizi seçtiğiniz bölüm olacaktır.  Burada yine kampanyanızın süresine de bağlı olarak 30 ile 180 gün arasında seçim yapabilirsiniz. Eğer sitenizin geneli için bir özel hedef kitle oluşturuyorsanız bile bu süreyi çok uzun tutmamanızı öneririz. Zira uzun süre reklamlarınızı görmek hedef kitlenizde tersine bir etki de yaratabilir.


Başlangıç olarak hedef kitleniz boş olacaktır. Ancak sitenize trafik geldikçe artmaya başlar. Bundan sonra yine reklam yöneticinizden hedef kitlenize göstereceğiniz reklamları oluşturarak , hedef kitlenize ulaşmaya başlıyabilirsiniz.


 


Google Adwords, Yandex Direct gibi Facebook reklam programlarındada ajans hizmeti veren şirketimizde Özel hedef kitle oluşturma çalışmasını da müşterilerimiz ile birlikte başarılı bir şekilde uygulamaktayız.


 



Facebook Özel Hedef Kitle Oluşturma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder